Slå følge med meg... Jeg klarer det selv...

IMG_5404

Å gå fra offer til kriger...

Det handler om å reise seg - fra knekt og ødelagt til sterk og glad igjen.

Det er flaut å erkjenne at en har sett og kanskje enda ser på seg selv som et offer. Selvmedlidenhet er ikke akkurat innbydende, men når man først har stemplet seg selv som et offer er det vanskelig å riste av seg den tittelen.

Skog4
Skog4

Jeg ønsker gjerne å fremstå som sterk, uavhengig, morsom og selvsikker. Og jeg føler jo innerst inne at jeg er den personen, men det er noe som bremser meg. Er det tittelen jeg har blitt tvunget til å bære? Eller er det selvmedlidenheten som stopper meg fra å tørre å åpne meg igjen?

Tid til refleksjon.

Jeg sitter med mange spørsmål hvor jeg nesten ikke har noen svar. Hvorfor har ting skjedd akkurat meg? Hvorfor klarer jeg ikke å bli den samme igjen?

En ting jeg er sikker på er at ordtaket "skipper i eget liv" har hjulpet meg mye den siste tiden. Det har hjulpet meg med å innse at det kun er jeg som bestemmer hvordan jeg skal ha det og hva jeg skal finne meg i. Harde beslutninger har blitt tatt, men det er jo som regel slik at det er det som skyver deg fremover.

"Fra offer til kriger" høres kanskje litt voldsomt ut, men det er jo akkurat det jeg ønsker å oppnå! Jeg vil krige meg frem til denne selvsikre personen som ikke lar seg trykke ned av andres ego eller mitt eget for den slags skyld. Nei, jeg vil bli uavhengig, jeg vil bli fri for negative tanker og begrensninger.

 Hvordan gjør man dette? Hvordan går man frem?

"Tanker kan kun bekjempes med tanker"

IMG_5401
IMG_5401

Tanker kan kun bekjempes med tanker, var det noen kloke hoder som sa til meg på kurset! Få hjelp til å få orden på tankene dine, det er mitt eneste og beste råd. Jeg tror jeg aldri hadde kommet meg over de hindringene jeg har truffet på hvis det ikke var for de som har hjulpet meg! Takk Gud for alle psykologer og helsevesen, ikke minst venner og familie. Man må ta i mot hjelp, først da er man klar til å bli frisk, bli en kriger, bli "normal" igjen. (forhåpentligvis en enda klokere og bedre versjon ;-))

Jeg har kommet langt, men har fortsatt et stykke igjen å gå. Heldigvis har jeg truffet en gjeng jeg kan slå følge med et lite stykke på veien... Jeg er takknemlig for gruppen min i Fra Offer Til Kriger.

IMG_5452
IMG_5452

Photos by: Ida-Michelle Pedersen