Å våge, tro og drømme!

 

Vi jobber med drømmene og målene til den enkelte deltaker. Det er dette som setter kursen for hvor mennesker vil med livene.

Det første steget i kurset er å formulere en drøm. Alt som skjer etter dette vil være tilpasset hver enkelt.

Vi har ingen ferdig definert prosess som alle må trykkes gjennom, men bruker vår unike kombinasjon av erfaringskompetanse og fagkunnskap til å gi akkurat den støtten deltakerne trenger der de befinner seg akkruat nå.

Vi forholder oss ikke til diagnoser, men til hele mennesket.

 


Hva vi kan tilby:

Linda Øye har mange års erfaring som katastrofetenker, og var innlagt nesten hele tyveåene pasient i psykiatrien, og Jossi Markhus har mange års erfaring som spillemann. Både tidligere i band som Vein og Poetsday, du kan også ha truffet ham som trubadur rundt på lokale puber.

Psykiatrien er for veldig mange ukjent og litt skummelt. Mye av dette bygger på myter og en lukket historie. derfor inviterer vi nå til "Åpen dag på lukket avdeling"

Linda gir et innblikk fra sine mange år som psykiatrisk pasient med en utradisjonell tilnærming. Med humor som virkemiddel. I tillegg er musikken en naturlig del av showet. Jossi bidrar med det musikalske. 

Med humor og musikk gjøres dette underholdende for "mannen i gaten". Det viser erfaringer fra de 2 første showene vi har kjørt i Stavanger og Sandnes. Begge steder ble det fullt hus.

Vi hadde premiere for et fullsatt Folkets Hus i Stavanger den 28.08.15. Dette blir en ekstraforestilling etter veldig mange forespørsler. Noen av tilbakemeldingene:

«Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i "våre tabuer". Respekt !!»
«Jeg bøyer meg i hatten! Jeg har ledd! Det kom noen tårer. Ledd litt til. Jeg sang! ( det er nå nordlænningen egentlig melder seg ut...men jeg er oppfostret på ham, jeg også). Jeg har tenkt. Jeg har blitt opplyst. Plassert. Inkludert! For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt»
«Kvalitet over hele linja " . Glimrende fremført .... åpen og ærlig til hele veien til enden av den personlige linja. Glimrende Humor med alvorlige undertoner , og det var knallbra utført av to gode samspillere ! GRATULERER !!»

Det var omtale i Stavanger Aftenblad i forkant:http://www.aftenbladet.no/kultur/Lager-show-om-psykisk-helse-3738779.html

Og Napha hadde en artikkel: http://www.napha.no/content/20082/Psykisk-helse-show-for-folk-flest

I forkant av premieren i Stavanger var vi gjester også i Radio Sandnes og Jærradioen:

Linda Øye tilbyr (Fag)dag uten fag. Denne dagen tilpasses til deres bedrift. Den tar for seg Recovery fra et brukerperspektiv. Delt inn i ulike tema loser hun dere gjennom hele fagdagen. Tema som mestring, holdninger og brukermedvirkning er noen av temaene hun loser dere gjennom.

(Fag)dag uten fag har raskt blitt populært hos kommuner. Linda har vært hos Hå, Suldal, Nes og Sola kommune denne høsten. Oppbygging og hel eller halv dag har vært tilpasset etter behov. Noen har benyttet seg av innlegg og andre har hatt en blanding av innlegg og gruppe. Flere har brukt dette i forbindelse med implementering av recovery som faglig plattform. Hå kommune valgt også å bruke Linda videre i sin implementering ved å leie henne inn som veileder.

Evalueringene har vært utrolig gode. Blant annet:

  • God refleksjon. Det fikk oss til å tenke og dette kan vi gjøre.
  • Mange gode tankevekkere om «gamle» spor.
  • Veldig kjekk foreleser. Ingenting med denne dagen var kjedelig.
  •  Innhold. Gruppene. Bli bevisst på egen faglighet.
  • Foreleser var god på å formidle budskap. Relevant innhold.
  • Hele opplegget. Lærerikt. Nye tanker.
  • Lett informasjon å forstå, presentert med mye galgenhumor.

 

 

Utvalgte fra bloggen

Planlagte kurs og foredrag