Back to All Events

Ekstraforestilling! O.N.S -Omstilling, Nød og Sult

  • Sandnes Brygge 15 Havnegata Sandnes, Rogaland, 4306 Norway (map)

O.N.S –Omstilling, Nød og Sult

I 1965 bestemte Stavanger å løsrive seg fra Hetland kommune. Hommersåk måtte se på at Stavanger ville bli by og klare seg selv. Det har jo i grunnen gått fint det. Helt til nå.

50 år kunne blitt et pent jubileum som selvstendig, men i stedet leser vi i avisene at «Stordalen sitt blod flyter i gatene», og vi ser flere eksempler på at det er sjelden at vi har hatt kriser som handler om noe mer dramatisk enn smør. Vi leser om at dette rammer, noen har til og med fortalt til media at i verste fall må de selge hytta.

Linda Øye har mange års erfaring som katastrofetenker og pasient i psykiatrien, og Jossi Markhus har mange års erfaring som spillemann. Både tidligere i band som Vein og Poets Day, du kan også ha truffet ham som trubadur rundt på lokale puber.

Kan vi dra erfaringer fra psykiatrien over til omstillingen Stavanger står midt oppe i nå?

Helt klart, mener vi!

Hvordan dette kan gjøres underholdende for "mannen i gaten"?

Jossi Markhus er musikeren i showet. Han har lang erfaring både fra å spille i band som Vein og Poet Day, og det er stor sjans for at dere har truffet ham som trubadur på lokale puber.

Linda har gått fra å være mange år innlagt i psykiatrien. Var varig ufør, men driver nå sitt eget sosiale entreprenørskap «Fra offer til kriger». I tillegg er hun politisk nestleder i Mental helse. Hun har foredrag om psykisk helse rundt i hele landet.

Vi skal gjøre det vi kan best hver for oss inn i samme forestilling. Det betyr at Jossi vil spille sanger som fenger, i tillegg til egne låter. Til og med noen sanger skrevet spesielt for anledningen. Likevel blir ikke dette en konsert. Da de vil være presentert inn i historier Linda forteller om erfaringer fra både psykiatrien og hverdagslige ting. Alt vil være ting som vi tror at "mannen i gata" vil kunne kjenne seg igjen i måten Linda setter ting på spissen. Med humor som virkemiddel i tillegg til musikk er vi trygge på at dette vil blir underholdende.

Vi hadde premiere for et fullsatt Folkets Hus i Stavanger den 28.08.15. Dette blir en ekstraforestilling etter veldig mange forespørsler. Noen av tilbakemeldingene:

«Å oppleve mennesker bryte tabuer og barrierer gir minner for livet. Og din presentasjon i går er til eksempel for oss andre i "våre tabuer". Respekt !!»
«Jeg bøyer meg i hatten! Jeg har ledd! Det kom noen tårer. Ledd litt til. Jeg sang! ( det er nå nordlænningen egentlig melder seg ut...men jeg er oppfostret på ham, jeg også). Jeg har tenkt. Jeg har blitt opplyst. Plassert. Inkludert! For en deilig fredagskveld jeg fikk, gitt»
«Kvalitet over hele linja " . Glimrende fremført .... åpen og ærlig til hele veien til enden av den personlige linja. Glimrende Humor med alvorlige undertoner , og det var knallbra utført av to gode samspillere ! GRATULERER !!»

I forkant var vi gjester i Radio Sandnes og Jærradioen:


Det var omtale i Stavanger Aftenblad i forkant: http://www.aftenbladet.no/kultur/Lager-show-om-psykisk-helse-3738779.html

Og Napha hadde en artikkel: http://www.napha.no/content/20082/Psykisk-helse-show-for-folk-flest

Stedet denne gang blir Sandnes Brygge, som også har åpent etter at forestillingen er ferdig.

Dørene åpner kl 19.00

Showet starter kl 20.00

Billettpris: 220,- inkl billettavgift. Kan kjøpes her: http://www.billettservice.no/event/ons-omstilling-nd-og-sult-billetter/472767

18års aldersgrense

Salg av alkohol