Back to All Events

Fra offer til kriger

  • Bådeog 2 Oalsgata Sandnes, Rogaland, 4319 Norway (map)
Helseministerens foil.jpg

Linda Øye er grûnder og utvikler av det sosiale entreprenørskapet Fra offer til kriger. Her driver de kurs, foredrag og Linda har humorshowet "Åpen dag på lukket avdeling". Hun pleier å si at hennes jobb er å normalisere galskap og det er ikke tilfeldig at hennes sosiale entreprenørskap heter Fra offer til kriger.

Linda Øye har bygget opp Fra offer til kriger utfra kompetansen hun har opparbeidet seg fra å komme seg. Hun har tilsammen 9 år på psykiatrisk avdeling, men har nå ikke vært innlagt siden 2010. Hun innså at det ikke var hennes psykiske lidelse som hindret henne i en reell deltakelse i samfunnet, men at hun ubevisst hadde havnet i en offerrolle. Linda vil fortelle om sin reise fra å se på seg selv som et offer til å heller se seg selv som en kriger, og hvordan hun har laget kurset "Skipper i eget liv" som bygger på å snu mentalitet. 16 av deres 19 deltakere er kommet seg tilbake til skole/jobb etter å ha deltatt på kurset.

Arbeidet hun gjør vekker oppsikt og Helseminister Bent Høie har vært på besøk i tillegg til å ha brukt sitat fra henne i presentasjonen om Folkehelsemeldingen. Hun var også i fjor på toppmøte med Statsminister Erna Solberg og Bent Høie. I tillegg mottok hun  i 2017 Bragdprisen fra Rogaland fylkesting for sitt arbeid. I januar vant hun SLAM, et uformelt mesterskap i fortelling ifm Garborgdager 2018. Der hadde hun utdrag fra showet "Åpen dag på lukket avdeling" der hun belyser tabu tema med humor som virkemiddel

Arrangør er Rotary.

18839600_1378821922183347_3194178931119901047_o (1).jpg
Earlier Event: March 16
Åpen dag på lukket avdeling
Later Event: March 21
Åpen dag på lukket avdeling