Back to All Events

O.N.S -Omstilling, Nød og Sult

  • Folkets Hus 22 Løkkeveien Stavanger, Rogaland, 4008 Norway (map)

I 1965 bestemte Stavanger å løsrive seg fra Hetland kommune. Hommersåk måtte se på at Stavanger ville bli by og klare seg selv. Det har jo i grunnen gått fint det. Helt til nå.

50 år kunne blitt et pent jubileum som selvstendig, men  i stedet leser vi i avisene at «Stordalen sitt blod flyter i gatene», og vi ser flere eksempler på at det er sjelden at vi har hatt kriser som handler om noe mer dramatisk enn smør. Vi leser om at dette rammer, noen har til og med fortalt til media at i verste fall må de selge hytta.

Linda Øye har mange års erfaring som katastrofetenker og pasient i psykiatrien, og Jossi Markhus har mange års erfaring som spillemann. Både tidligere i band som Vein og Poets Day, du kan også ha truffet ham som trubadur rundt på lokale puber.

Kan vi dra erfaringer fra psykiatrien over til omstillingen Stavanger står midt oppe i nå?

Helt klart, mener vi!

Hvordan dette kan gjøres underholdende for "mannen i gaten"?

Vi skal gjøre det vi kan best hver for oss inn i samme forestilling. Det betyr at Jossi vil spille sanger som fenger, i tillegg til egne låter. Til og med noen sanger skrevet spesielt for anledningen. Likevel blir ikke dette en konsert. Da de vil være presentert inn i historier Linda forteller om erfaringer fra både psykiatrien og hverdagslige ting. Alt vil være ting som vi tror at "mannen i gata" vil kunne kjenne seg igjen i i måten Linda setter ting på spissen. Med humor som virkemiddel i tillegg til musikk er vi trygge på at dette vil blir underholdende.

Vi er heldige å ha fått prøvd ut forestillingen til få utvalgte kritikere som ikke har spesielt kjennskap til psykiatri. Det ble latter og gode tilbakemeldinger. Igjen gjør dette oss trygge på at i vår forestilling er det noe å hente for alle. Dette blir underholdende.

Her kan du se et redigert opptak av vår testforestilling for å se hva du kan vente deg:


Plassen å være for å få med seg dette er  Folkets hus i Stavanger, den 28.august.

Dørene åpner kl 19.00 og vi starter kl 20.00

Aldersgrense: 18 år. Salg av øl/vin

Pris: 220 kr inkl billettavgift.

Billetter kjøpes her: http://www.billettservice.no/event/ons-omstilling-nd-og-sult-billetter/467365

Her finner du arrangementet på Facebook: https://www.facebook.com/events/481927988637736/permalink/508068846023650/

Jostein (Jossi) Markhus

Jostein (Jossi) Markhus

                                                                                     Linda Øye

                                                                                     Linda Øye